torsdag 29. januar 2009

Vinter = tørre hender og sprukne negler


Hvem har vel ikke opplevd at vinteren og kulda kommer, og hendene blir tørre som sandpapir? Neglene sprekker, knekker og blir vanskelige å få lange.
For mange jenter er hender og neglene en velvære-ting, og vi vil helst ha dem myke og pene.

Er du dårlig til å huske på å smøre deg? Ett tips er å smøre hendene GODT inn med fuktighetskrem, gjerne negleforsterkende. (Vaseline Intensive Care (på bildet under) er en god hånd- og neglekrem.) Så tar du på et par bomulssvanter og sover med dem. Det virker kanskje litt ekkelt i begynnelsen, men jeg har selv pleid å få tørre hender på vinteren, og mine er helt fine nå. :) Anbefales!



Her har du noen tips til neglene dine. (Fra parfymelle.no)
Trinn 1 – Fjerning av gammel lakk

Fjern gammel neglelakk med bomull og neglelakkfjerner. Trykk bomullsdotten med neglelakkfjerner mot neglen none sekunder, da virker lakkfjerneren bedre. Dra deretter neglelakken av neglene. Unngå å gni rester av lakken ned i porene.

Tips:
Har du tørre negler? Da må du unngå neglelakkfjerner som inneholder olje og aceton.

Trinn 2
Negler skal alltid files fra siden og inn mot midten, ikke frem og tilbake. Jo finere fil du bruker, desto enklere er det å kontrollere fasongen og lengden. Vil du ha firkantet eller oval fasong på neglene? Det er en smakssak, men en god regel er at en spiss fasong passer best til lange, slanke fingre, mens en mer firkantet fasong balanserer kraftigere fingre.

Tips:
De fleste neglepleiere fraråder bruk av metallfiler. De har en tendens til å flise opp neglene.
Fil ikke for nær sidene, for det kan gjøre neglen svak
Firkantede negler gir mer sidestyrke enn ovale, slik at neglen ikke brekker så lett nær sidene.

Trinn 3 – Vannbad
Myk opp neglene i et lunkent vannbad. Drypp gjerne et par dråper jojoba–, mandel– eller myrraolje i vannet. Det er velgjørende for neglene. Bad fingrene i minst 10 minutter.

Tips:
Tapp vann for fingerbad i en bolle, så kan du ta den med deg og lese avisen, se på TV eller finne annet stillesittende tidsfordriv.
Du kan gjerne bruke en olje med duft for å oppnå en aromaterapeutisk effekt.

Trinn 4 – rengjøring
Vask hendene godt etter vannbadet! Bruk en neglebørste slik at du kommer til over alt. Ikke la deg friste til å bruke tuppen på en stålfil for å rengjøre under neglene, det ødelegger dem bare. Masser gjerne hendene med et peelingprodukt, og skyll hendene igjen.

Tips:
Mange føler at hendene blir tørre etter manikyren. Bruk derfor alltid en god håndkrem hvis du sliter med tørr og ru hud.

Trinn 5 – neglebånd
Påfør neglebåndsfjerner på neglebåndene, og eventuelt på nederste del av neglene. La produktet virke i noen få minutter. Skyv deretter neglebåndene forsiktig tilbake med en orangepinne med bomull, og fjern død hud. Skyll hendene nok en gang og la dem tørke.

Tips:
Sliter du med tørre og harde neglebånd? Da kan en god neglebåndskrem⁄–olje hjelpe deg. Ved sprukne neglebånd, bruk neglebåndskrem. Ved tørre neglebånd, bruk neglebåndsolje.
Ikke klipp løse neglebånd! Da kan huden lett bli hard.

Trinn 5 – Negleforsterker⁄–Olje
Strever du med skjøre negler, br du påføre en næringsrik olje, og i tillegg bruke en god negleforsterker, før du legger den vanlige lakken. Forsterkeren, som er tilsatt mineraler og vitaminer, stimulerer neglene dine slik at de blir mer holdbare. Den beskytter også neglen under vekst. Oljen gir næring ved negleroten og fremskynder veksten. Masser først oljen inn i neglen⁄negleroten og la den trekke inn i 10–15 minutter. Vask deretter neglene godt i lunkent vann, uten såpe, for å gjerne oljerester. La neglene tørke godt før du påfører negleforsterkeren.

Tips:
Et godt kosthold er viktig, også for neglene. Spis mat som inneholder rikelig med vitaminer, proteiner og kalsium for å hjelpe neglene dine!
Negleolje tilsatt vitamin E, jojoba, myrra eller sesam er super hjelp ved gjenoppbygging av en tørr eller skadet negl.

Trinn 7 – Underlakk
Legg alltid et lag underlakk for at neglene ikke skal bli misfarget. Det jevner dessuten ut flatene og nøytraliserer eventuelle tidligere misfargninger. La underlakken tørke godt!

Tips:
Har du ujevnheter i neglene, finnes det spesielle produkter – spør oss!
Pass på at neglene er helt tørre før lakken påføres, ellers vil ikke de neste lagene sitte.

Trinn 8 – Neglelakk
Påfør din favorittlakk, gjerne i 2 lag, så holder det bedre. Men la lagene våre tynne! En god påføringsmetode er "tre–strøk–metoden"; legg en stripe på midten av neglen, vertikalt. Suppler deretter med en stripe på hver side, så hele neglen dekkes. En korrekturpenn eller en Q–tips dyppet i neglelakkfjerner, kan være god å ha i nærheten dersom du skule søle på neglebåndene.

(Fra Parfymelle.no)





Er du opptatt av hendene og neglene dine? Har du noen tips?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar